Pers

De pers over Fik Meijer:

"Van veel wetenschappelijks is Fik Meijer de verantwoorde popularisator, met karaktertrekken van een verslaggever voor een niet scrupuleuze krant."

De Volkskrant

"Beter is de Romeinse ideologie nooit verwoord."

Trouw

"Fik Meijer is een groot verhalend historicus, in de mooie traditie van Barbara Tuchman, Simon Schama en Johan Huizinga."

De Volkskrant

"In een heldere stijl, met vaart en overtuiging, bekrachtigt Fik Meijer het maatschappelijk bewustzijn dat geschiedenis boeiend en vermakelijk kan zijn."

Het Parool

"Uit dit opnieuw vlot geschreven Fikboek spreekt alweer een grote eruditie, een gezonde zin voor relativering en een warme geestdrift voor “zijn” oudheid met al haar grote en kleine kanten. Meijer kent die als geen ander."

De Morgen

"Kees Fens schreef ooit dat ‘een verteller niet kan zwijgen’: zo iemand is Fik Meijer. Geschiedenis wordt een verhaal, oude teksten worden geschiedschrijving. Hij speurt in de klassieke literatuur naar sappige anekdoten."

De Volkskrant

“(De boeken van Fik Meijer) bieden een ongelofelijke dichtheid aan gegevens, toegankelijk, helder en aangenaam voorgeschoteld door een ideale gids.”

nrc Handelsblad